Вантаж

Тара і спосіб упакування

Примітка

1

2

3

Яблука ранні

Ящики місткістю 20 - 25 кг. В ящики укладаються плоди одного розміру і сорту

Для доставки у торговельну мережу без переупакування 

Яблука для перероблення

Ящики місткістю 400 - 425 кг та без тари на підстилці з соломи

Для доставки у сховища. Перевезення навалом допускається у період масових заготівель і реалізації

Яблука столові

Ящики місткістю 20 - 25 кг

Для доставки у торговельну мережу

тверді та яблука пізні

Ящики місткістю 400 - 425 кг

Для доставки у сховища

При доставці у торговельну мережу яблука великих і середніх розмірів 1-го сорту обгортають тонким папером, кожен плід окремо. Яблука дрібні, розміром до 40 мм у діаметрі, можуть бути упаковані в ящики насипом. Стружка кладеться на дно та під кришку ящика

 

Груші м'які

Ящики, ящики-лотки, решета (можуть ув'язуватись у паки). Пакують плоди в один шар

Для доставки у торговельну мережу без переупакування

Груші тверді

Корзини, ящики місткістю 20 - 25 кг

Для доставки у сховища і торговельну мережу

Айва

Ящики місткістю 15 - 20 кг

Для доставки у сховища і торговельну мережу

Слива, алича

Ящики місткістю 12 - 15 кг, решета місткістю до 6 кг (решета можуть ув'язуватись у паки)

Для доставки у торговельну мережу та на перероблення

Вишні

Кошики, решета місткістю до 6 кг

Для доставки у торговельну мережу без переупакування

Ящики і корзини місткістю до 12 кг (решета і плоскі корзини можуть ув'язуватись у паки) 

Для доставки у сховища і на перероблення 

Персики м'які

Ящики-лотки, піддони місткістю до 5 кг. Укладаються плоди одним шаром

Для доставки у торговельну мережу без переупакування

Персики тверді

Кошики, ящики і піддони місткістю до 12 кг. Укладаються плоди в рівень з краями тари з невеликим підвищенням до центра. Висота шару 10 - 15 см. Персики калібруються за розмірами: великі - більше 50 мм у діаметрі, середні - 35 - 50 мм, дрібні - менше 35 мм

Для доставки у торговельну мережу

Абрикоси

Ящики, кошики, решета, піддони місткістю до 12 кг

Для доставки у сховища і торговельну мережу

Великі плоди абрикосів укладаються в ящики рядами, а середні та дрібні плоди укладаються насипом з викладенням верхнього ряду. Абрикоси укладаються в рівень з краями тари з невеликим підвищенням до центра

 

Черешні

Відкриті ящики місткістю до 10 кг. Ящики та кошики місткістю до 12 кг. Черешні упаковуються насипом з викладенням верхнього ряду. Вистилання дна і боків тари папером не дозволяється

Для доставки у торговельну мережу

Смородина, порічка та агрус

Кошики, ящики місткістю до 10 кг. Ящики, лотки, решета місткістю до 6 кг.

Для доставки у торговельну мережу

Ящики, кошики місткістю до 20 кг

Для доставки на перероблення

Суниці

Ящики-лотки, кошики місткістю до 3 кг.

Для доставки у торговельну мережу

Те саме місткістю до 5 кг. 

Для доставки на перероблення 

Кошики та ящики наповнюються з невеликим підвищенням до центра. Вистилання дна і боків тари папером не дозволяється

 

Малина

Плоскі ящики-лотки, кошики місткістю до 3 кг.

Для доставки у торговельну мережу

Те саме місткістю до 5 кг.

Для доставки на перероблення

Кошики та ящики наповнюються з невеликим підвищенням до центра. Вистилання дна і боків тари папером не дозволяється

 

Виноград

Лотки і решета місткістю до 7 кг, закриті ящики місткістю 10 - 12 кг (решета можуть бути ув'язані у паки)

Для доставки у сховища і торговельну мережу

Кавуни

Контейнери, клітки, а також без тари на підстилці з соломи.
Кавуни калібруються за розмірами: великі від 20 см і більше за діаметром, середні - від 20 см до 25 см, дрібні - від 15 см до 20 см

Для доставки у сховища і торговельну мережу. Доставка навалом допускається у період масових заготівель і реалізації

Дині

Контейнери, клітки місткістю до 50 кг і без тари на підстилці з соломи

Для доставки у сховища і торговельну мережу. Доставка навалом допускається у період масових заготівель і реалізації

У кожну одиницю упаковки укладаються плоди одного розміру, помологічного і товарного сорту