№№
п/п

Найменування вантажу

Температура вантажу при вантаженні,
°C

Температура повітря в кузові авторефрижератора при перевезенні, °C

Примітка

від

до

1

2

3

4

5

6

Морожені вантажі (м'ясо, субпродукти, м'ясо кролика, птиця, риба, шпик, яєчні морожені продукти)*

не вище -8

не вище -12

 

 

2

Масло вершкове*

-6

не вище -6

 

 

3

Слабосолені оселедці у ящиках

-6

не вище -6

 

 

4

Жири тваринні топлені, маргарин, масло топлене* 

0

0

-3

 

5

Маринади, балики копчені і в'ялені, ікра рибна (крім зазначеної у п. 6)*

0

0

-3

 

6

Ікра рибна (зерниста, паюсна, лосося, міцносолена частикова)

0

0

-5

 

7

Ковбаси копчені*

0...+4

0

-3

 

8

Ковбаси напівкопчені*

0...+4

0

-3

 

9

Ковбаси сирокопчені

+8...+12

+10

+4

 

10

Ковбаси, сосиски та сардельки варені

+8

0

+6

Перевезення більше 24 годин не допускається

11

Риба охолоджена і перекладена льодом

+3

0

-1

 

12

М'ясо остигле

+4...+12

+10

+4

 

13

М'ясо і птиця охолоджені

0...+4

0

-1

 

14

Консерви (крім рибних)

-

+15

+20

 

15

Консерви рибні

0

+6

+1

 

16

Пресерви рибні

0

0

-5

 

17

Риба гарячого копчення заморожена*

-10

не вище -8

-

 

18

Яйця:

 

 

 

 

не піддані обробці холодом

+8

+8

+4

 

із холодильника

+3

+3

0

 

19

Сири

+8

+8

-2

 

20

Абрикоси

+3

+3

0

 

21

Ананаси та інші аналогічні вантажі

+10...+13

+11

+8

 

22

Банани (недоспілі)

+12

+15

+1

Спілі не перевозяться Тривалість перевезення не більше 3 діб

23

Вишні, черешні

+3

+2

+1

 

24

Виноград

+8

+8

+1

 

25

Груші

+6...+8

+5 

+3

 

26

Персики

+4

+4

+1

 

27

Смородина, порічка, агрус

+3

+2

0

Перевезення більше 24 годин не рекомендується

28

Слива, алича

+7

+7

+1

 

29

Цитрусові:

 

 

 

 

апельсини

+7...+10

+10

+4

 

лимони недоспілі

+12...+15

+12

+8

 

лимони спілі

+8

+8

+2

 

мандарини

+5...+8

+8

+2

 

30

Чорниця 

+4

+4

0

 

31

Баклажани

+7...+10

+10

+8

 

32

Дині

+8...+10

+10

+8

 

33

Огірки

+10

+10

+5

 

34

Кабачки

+6

+6

+1

 

35

Капуста рання качанна

+8

+8

+1

 

36

Капуста брюссельська

+8

+12

+1

 

37

Капуста цвітна

+8

+8

+1

 

38

Помідори бурі і рожеві

+15

+15

+8

 

39

Помідори червоні

+8

+8

+4

 

40

Морква рання

+8

+8

+1

 

41

Редька

+8

+8

+1

 

42

Квасоля овочева

+10

+8

+2 

 

43

Горох лопатка

+5

+5

+1

 

44

Молоко свіже і пастеризоване, молочні продукти у пляшках і тетрапаках

+5

+5

 

Перевезення більше 12 годин не рекомендується

45

Молоко згущене та порошкоподібне* 

+6

+6

+2

 

46

Швидкозаморожені м'ясні, рибні, кулінарні вироби, фрукти та ягоди, густі соки із фруктів*

-18

не вище -18

 

 

47

Морозиво

не вище -18

не вище -14

 

У літній період вантажовідправник додатково рефрижератор завантажує 0,75 - 1,0 сухого льоду

48

Масло рослинне

+12

+10

+2

 

49

Дріжджі

0...+4

0

+4