№ з/п

Харчові продукти-1

Максимальні рівні (мкг/кг)

 

1

2

3

4

5

 

2.1

Афлатоксини

В1

Разом В1, В2, G1, G2

M1

 

2.1.1

Арахіс (земляний горіх) та насіння масляних культур, що підлягають сортуванню або іншій механічній обробці до вживання людиною або до використання як інгредієнта, за винятком арахісу (земляного горіха) та насіння масляних культур, що використовуватимуться для вироблення олії

8

15


 

 

2.1.2

Мигдаль, фісташки та кісточки абрикосів, що підлягають сортуванню або іншій механічній обробці до вживання людиною або до використання як інгредієнта

12

15


 

 

2.1.3

Ліщина і бразильські горіхи, що підлягають сортуванню або іншій механічній обробці до вживання людиною або до використання як інгредієнта

8

15


 

 

2.1.4

Горіхи, що ростуть на деревах, за винятком перелічених у підпунктах 2.1.2 та 2.1.3 пункту 2.1 цієї глави, і підлягають сортуванню або іншій механічній обробці до вживання людиною або до використання як інгредієнта

5

10


 

 

2.1.5

Арахіс (земляний горіх), насіння масляних культур і харчові продукти, вироблені з них, призначені для вживання людиною або до використання як інгредієнта, за винятком олій, що будуть піддаватися процесу рафінації, рафінованих олій

2

4


 

 

2.1.6

Мигдаль, фісташки та кісточки абрикосів, призначені для вживання людиною або до використання як інгредієнта

8

10


 

 

2.1.7

Ліщина і бразильські горіхи, призначені для вживання людиною або до використання як інгредієнта

5

10


 

 

2.1.8

Горіхи, що ростуть на деревах, за винятком перелічених у підпунктах 2.1.6 та 2.1.7 пункту 2.1 цієї глави, і харчові продукти, вироблені з них, призначені для вживання людиною або до використання як інгредієнта

2

4


 

 

2.1.9

Сухофрукти, за винятком сушених фіг, і харчові продукти, вироблені з них, призначені до вживання людиною або до використання як інгредієнта

5

10


 

 

2.1.10

Сухофрукти, за винятком сушених фіг, і харчові продукти, вироблені з них, призначені до вживання людиною або до використання як інгредієнта

2

4


 

 

2.1.11

Насіння злакових культур та харчові продукти, вироблені з них, за винятком харчових продуктів, перелічених у підпунктах 2.1.12, 2.1.15 і 2.1.17 пункту 2.1 цієї глави

2

4


 

 

2.1.12

Кукурудзяне та рисове зерно, що підлягає сортуванню або іншій механічній обробці до вживання людиною або до використання як інгредієнта

5

10


 

 

2.1.13

Молоко неперероблене, молоко, піддане термічній обробці, молоко для виготовлення молочних харчових продуктів, молокопродукти, молоко згущене, молоко і молочні продукти сухі, сири і сирні вироби, масло тваринне (коров’яче)

0,1


 

0,05

 

2.1.14

Види спецій: 
Capsicum spp. (сухе насіння з нього, ціле або подрібнене, у тому числі червоний стручковий перець, порошок червоного перцю, каєнський перець і паприка). 
Piper spp. (його насіння, у тому числі білий і чорний перець). 
Myristica fragrans (мускатний горіх). 
Zingiber officinale (імбир). 
Curcuma longa (куркума). 
Суміші спецій, що містять одну або декілька згаданих у цьому пункті спецій

5

10


 

 

2.1.15

Харчові продукти, включно з дитячим харчуванням, основу яких становить насіння злакових культур

0,1


 


 

 

2.1.16

Дитячі суміші початкові та дитячі суміші для подальшого годування-3

0,1


 

0,025

 

2.1.17

Харчові продукти для спеціальних медичних цілей, призначені для дитячого харчування

0,1


 

0,025

 

2.1.18

Сушені фіги

2

4


 

 

2.1.19

М’ясо і птиця свіжі, охолоджені і заморожені

5


 


 

 

2.1.20

Ковбасні вироби

5


 


 

 

2.1.21

Консерви з м’яса і птиці

5


 


 

 

2.1.22

Субпродукти сільськогосподарських тварин і птиці, нирки і продукти їх переробки

5


 


 

 

2.1.23

Яйця і яйцепродукти, яєчний порошок

5


 


 

 

2.1.24

Крупи, борошно, хліб

5


 


 

 

2.1.25

Цукерки і подібні вироби

5


 


 

 

2.1.26

Какао, какао-порошок, шоколад

5


 


 

 

2.1.27

Кава

5


 


 

 

2.1.28

Чай

5


 


 

 

2.1.29

Олія

5


 


 

 

2.1.30

Ізоляти і концентрати білка, казеїн

5


 


 

 

2.1.31

Висівки пшеничні

5


 


 

 

№ з/п

Харчові продукти-1

Максимальні рівні (мкг/кг)

1

2

3

2.2

Охратоксин А

2.2.1

Необроблені зерна злакових культур

5

2.2.2

Харчові продукти, основу яких становлять необроблене насіння злакових культур, у тому числі оброблені зерна злакових культур, призначені для безпосереднього вживання людиною, крім харчових продуктів, наведених у підпунктах 2.2.9, 2.2.10 і 2.2.13 пункту 2.2 цієї глави

3

2.2.3

Сушені харчові продукти: смородина, ізюм і кишмиш

10

2.2.4

Смажені кавові зерна і смажена кава, крім розчинної кави

5

2.2.5

Кава розчинна

10

2.2.6

Вино (у тому числі ігристі вина, крім лікерних вин і вин із вмістом спирту не менше 15%) і фруктове вино

2

2.2.7

Ароматизоване вино, ароматизовані напої на основі вина і ароматизовані коктейлі з вина

2

2.2.8

Виноградний сік, концентрований виноградний сік відновлений, виноградний нектар, виноградне сусло і концентроване виноградне сусло відновлене, безпосередньо призначене для споживання людиною

2

2.2.9

Харчові продукти, основу яких становлять зерна злакових культур, і харчові продукти для немовлят і дітей від одного до трьох років

0,5

2.2.10

Харчові продукти для спеціальних медичних цілей, призначені для дитячого харчування

0,5

2.2.11

Види спецій: 
Piper spp. (його насіння, у тому числі білий і чорний перець). 
Myristica fragrans (мускатний горіх). 
Суміші спецій, що містять одну або декілька згаданих у цьому пункті спецій

15

2.2.12

Лакриця червона

20

2.2.13

Лакриця червона екстракт

80

2.2.14

Пшенична клейковина (глютен) для промислової переробки

8

2.3

Патулін

2.3.1

Фруктові соки, концентровані відновлені фруктові соки і фруктові нектари

50

2.3.2

Алкогольні напої, сидр та інші ферментовані напої, що зроблені з яблук або які містять яблучний сік

50

2.3.3

Продукція з твердих сортів яблук, у тому числі яблучний компот, яблучне пюре, призначене для безпосереднього вживання людиною, крім продуктів харчування, перелічених у підпунктах 2.3.4 і 2.3.5 пункту 2.3 цієї глави

25

2.3.4

Яблучний сік і продукція з твердих сортів яблук, у тому числі яблучний компот і яблучне пюре для немовлят і дітей від одного до трьох років, яка маркується і продається як така

10

2.3.5

Дитяче харчування, крім харчових продуктів для немовлят і дітей від одного до трьох років, вироблене на основі зерна злакових культур-3

10

2.3.6

Овочі, картопля

50

2.3.7

Фрукти, ягоди

50

2.4

Дезоксиніваленол

2.4.1

Необроблені зерна злакових культур, крім твердих сортів пшениці, вівса і кукурудзи

1250

2.4.2

Необроблені зерна пшениці твердих сортів і вівса

1750

2.4.3

Необроблені зерна кукурудзи, крім необробленої кукурудзи, призначеної для переробки шляхом мокрого млива

1750

2.4.4

Зерна злакових культур, призначені для безпосереднього вживання людиною, злакова мука, висівки і зародки, а також кінцева продукція, безпосередньо призначена для вживання людиною, крім продуктів харчування, перелічених у підпунктах 2.4.7, 2.4.8 і 2.4.9 пункту 2.4 цієї глави

750

2.4.5

Паста (макаронні вироби)

750

2.4.6

Хліб, у тому числі невеликі хлібобулочні вироби, кондитерські борошняні вироби, печиво, злакові закуски і злаки для сніданків

500

2.4.7

Оброблена продукція на основі злаків і дитяче харчування для немовлят і дітей

200

2.4.8

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1103 13 або 1103 20 40, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 1010

750

2.4.9

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1102 20, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 1010

1250

2.5

Зеараленон

2.5.1

Необроблені злаки, крім кукурудзи

100

2.5.2

Необроблена кукурудза, крім необробленої кукурудзи, призначеної для переробки шляхом мокрого млива

350

2.5.3

Злаки, призначені для прямого споживання людиною, злакова мука, висівки і зародки у вигляді кінцевої продукції, призначеної для споживання людиною, крім продуктів харчування, перелічених у підпунктах 2.5.6-2.5.10 пункту 2.5 цієї глави

75

2.5.4

Рафінована кукурудзяна олія

400

2.5.5

Хліб, у тому числі невеликі хлібобулочні вироби, кондитерські борошняні вироби, печиво, злакові закуски і злаки для сніданків, крім кукурудзяних закусок і сніданків на основі кукурудзи

50

2.5.6

Кукурудза, призначена для безпосереднього споживання, закуски і сніданки на основі кукурудзи

100

2.5.7

Оброблені продукти харчування на основі злаків (крім закусок і сніданків на основі кукурудзи) і дитяче харчування

20

2.5.8

Оброблені продукти харчування на основі кукурудзи для немовлят і дітей від одного до трьох років

20

2.5.9

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1103 13 або 1103 20 40, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 1010

200

2.5.10

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1102 20, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 10 10

300

2.6

Фумонізини, сума В і В2

2.6.1

Необроблена кукурудза, крім необробленої кукурудзи, призначеної для переробки шляхом мокрого млива

4000

2.6.2

Кукурудза, призначена для безпосереднього споживання, продукти харчування на основі кукурудзи для прямого вживання, крім продуктів харчування, наведених у підпунктах 2.6.3 і 2.6.4 пункту 2.6 цієї глави

1000

2.6.3

Сніданки і закуски на основі кукурудзи

800

2.6.4

Оброблені продукти харчування, основу яких становить кукурудза, і дитяче харчування для немовлят і дітей

200

2.6.5

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1103 13 або 1103 20 40, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток >500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 1010

1400

2.6.6

Мелені фракції зерен кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що підпадають під ТН, код 1102 20, і інша мелена продукція з кукурудзи з розміром часток 500 мікрон, що не використовується безпосередньо для вживання людиною і підпадає під ТН, код 1904 10 10

2000