Харчові продукти-1 |
Максимальні рівні, мг/кг |
|
1 |
2 |
3 |
3.1 |
Свинець |
|
3.1.1 |
Молоко неперероблене, пастеризоване молоко, молоко для виготовлення молочних продуктів |
0,02 |
3.1.2 |
Дитячі молочні суміші і модифіковані дитячі суміші-3 |
0,02 |
3.1.3 |
М’ясо (крім ліверу) великої рогатої худоби, овець, свиней і домашньої птиці |
0,1 |
3.1.4 |
Лівер із великої рогатої худоби, овець, свиней і домашньої птиці |
0,5 |
3.1.5 |
М’язове м’ясо риби-4 |
0,3 |
3.1.6 |
Ракоподібні, крім коричневого м’яса крабів, крім голів і грудного м’яса омарів і подібних крупних ракоподібних (Nephropidae і Palinuridae) |
0,5 |
3.1.7 |
Двостулкові молюски |
1,5 |
3.1.8 |
Головоногі (без внутрішніх органів) |
1,0 |
3.1.9 |
Злаки, стручкові і бобові-5 |
0,2 |
3.1.10 |
Овочі, крім рослин виду brassica, салатні овочі, свіжі пряні трави і гриби. Щодо картоплі максимальний рівень застосовується до чищеної картоплі |
0,1 |
3.1.11 |
Овочі виду brassica, салатні овочі і такі гриби: Agaricus bisporus (шампіньйон), Pleurotus ostreatus (гливи), Lentinula edodes (шиїтаке)-5 |
0,3 |
3.1.12 |
Фрукти, крім ягід і ягідних чагарників-5 |
0,1 |
3.1.13 |
Ягоди і ягідні чагарники-5 |
0,2 |
3.1.14 |
Жири і олія, у тому числі молочний жир |
0,1 |
3.1.15 |
Фруктові соки, відновлені з концентрованих, фруктові соки і фруктові нектари |
0,05 |
3.1.16 |
Вино (у тому числі ігристі вина, крім лікерних вин і вин із вмістом спирту не менше 15%) і фруктове вино |
0,2-6 |
3.1.17 |
Ароматизоване вино, ароматизовані напої на основі вина і ароматизовані коктейлі з вина |
0,2-6 |
3.1.18 |
Дієтичні добавки |
3,0 |
3.1.19 |
Ковбаси та кулінарні вироби із м'яса та птиці |
0,5 |
3.1.20 |
Консерви м'ясні та м'ясо-рослинні |
0,5 |
3.1.21 |
Нирки та продукти їх переробки |
1,0 |
3.1.22 |
Яйця та яйцепродукти |
0,3 |
3.1.23 |
Яєчні продукти сухі (яєчний порошок, білок, жовток) |
3,0 |
3.1.24 |
Молоко згущене |
0,3 |
3.1.25 |
Сири та сирні вироби |
0,3 |
3.1.26 |
Рибні консерви та пресерви |
1,0 |
3.1.27 |
Хлібобулочні вироби |
0,3 |
3.1.28 |
Цукор |
1,0 |
3.1.29 |
Горіхи |
0,5 |
3.1.30 |
Цукерки та подібні вироби |
1,0 |
3.1.31 |
Какао-порошок, шоколад |
1,0 |
3.1.32 |
Кава |
1,0 |
3.1.33 |
Печиво |
0,5 |
3.1.34 |
Гриби |
0,5 |
3.1.35 |
Спеції та прянощі |
5,0 |
3.1.36 |
Чай |
10,0 |
3.1.37 |
Консерви овочеві |
0,5 |
3.1.38 |
Консерви фруктові та ягідні |
0,4 |
3.1.39 |
Продукти переробки рослинних олій |
0,1 |
3.1.40 |
Напої безалкогольні, пиво, горілка та інші спиртові напої |
0,3 |
3.1.41 |
Ізоляти та концентрати білка |
1,0 |
3.1.42 |
Казеїн |
0,3 |
3.1.43 |
Пектин |
1,0 |
3.1.44 |
Висівки пшеничні |
1,0 |
3.1.45 |
Желатин |
2,0 |
3.1.46 |
Крохмаль |
0,5 |
3.1.47 |
Сіль поварена харчова |
2,0 |
3.1.48 |
Продукти на зерновій основі для немовлят та дітей раннього віку |
0,1 |
3.1.49 |
Плодово-ягідні та плодово-овочеві консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,3 |
3.1.50 |
Овоче-молочні та плодо-молочні суміші для немовлят та дітей раннього віку |
0,3 (у відновленому продукті) |
3.1.51 |
М'ясні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,3 |
3.1.52 |
Рибні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,5 |
3.1.53 |
Спеціалізовані продукти для лікувального харчування дітей |
0,05 (у відновленому продукті) |
3.2 |
Кадмій |
|
3.2.1 |
М’ясо (крім ліверу) великої рогатої худоби, овець, свиней і домашньої птиці |
0,05 |
3.2.2 |
Конина, крім ліверу |
0,05 (усі види тварин) |
3.2.3 |
Печінка великої рогатої худоби, овець, свиней і коней |
0,3 |
3.2.4 |
Нирки великої рогатої худоби, овець, свиней і коней |
1,0 |
3.2.5 |
М’язове м’ясо риби, крім видів, зазначених у підпунктах 3.2.6 - 3.2.8 пункту 3.2 цієї глави-4 |
0,05 |
3.2.6 |
М’язове м’ясо таких видів риб: |
0,10 |
3.2.7 |
М’язове м’ясо тунця Bullet (Auxis species) |
0,20 |
3.2.8 |
М’язове м’ясо таких риб: |
0,2 |
3.2.9 |
Ракоподібні, крім коричневого м’яса крабів і крім голів і грудного м’яса омарів і подібних крупних ракоподібних (Nephropidae і Palinuridae) |
0,50 |
3.2.10 |
Двостулкові молюски |
1,0 |
3.2.11 |
Головоногі (без внутрішніх органів) |
1,0 |
3.2.12 |
Злаки, крім висівок, зародків, пшениці і рису |
0,10 |
3.2.13 |
Висівки, зародки, пшениця і рис |
0,1 (0,03 для виробництва продуктів дитячого та дієтичного харчування) |
3.2.14 |
Соєві боби |
0,1 (0,03 для виробництва продуктів дитячого харчування) |
3.2.15 |
Овочі і фрукти, крім салатних овочів, свіжих пряних трав, грибів, стеблових овочів, кедрових горіхів і картоплі |
0,03 |
3.2.16 |
Стеблові овочі, коренеплоди і картопля, крім селери. Щодо картоплі максимальний рівень застосовується до чищеної картоплі |
0,03 |
3.2.17 |
Листові овочі, свіжі пряні трави, селера і такі гриби5: Agaricus bisporus (шампіньйон), Pleurotus ostreatus (гливи), Lentinula edodes (шиїтаке) |
0,03 |
3.2.18 |
Гриби, за винятком перелічених у підпункті 3.2.17-5 |
0,1 |
3.2.19 |
Дієтичні добавки |
1,0 |
3.2.20 |
Дієтичні добавки, вироблені з морських організмів |
3,0 |
3.2.21 |
Ковбаси та кулінарні вироби із м`яса та птиці |
0,05 |
3.2.22 |
Консерви м'ясні та м'ясо-рослинні |
0,05 |
3.2.23 |
Рибні консерви та пресерви |
0,2 |
3.2.24 |
Яйця та яйцепродукти |
0,01 |
3.2.25 |
Яєчні продукти сухі (яєчний порошок, білок, жовток) |
0,1 |
3.2.26 |
Молоко та кисломолочні вироби |
0,03 (0,02 для виробництва дитячих та дієтичних продуктів) |
3.2.27 |
Молоко згущене |
0,1 |
3.2.28 |
Молоко та молочні вироби сухі |
0,03 (у перерахунку на вихідний продукт) |
3.2.29 |
Сири та сирні вироби |
0,2 |
3.2.30 |
Рибні консерви та пресерви |
0,2 |
3.2.31 |
Крупи, борошно та макаронні вироби |
0,1 (0,03 для виробництва продуктів дитячого харчування) |
3.2.32 |
Хлібобулочні вироби |
0,05 |
3.2.33 |
Цукор |
0,05 |
3.2.34 |
Горіхи |
0,1 |
3.2.35 |
Цукерки та подібні вироби |
0,1 |
3.2.36 |
Какао-порошок, шоколад |
0,5 |
3.2.37 |
Кава |
0,05 |
3.2.38 |
Печиво |
0,1 |
3.2.39 |
Гриби |
0,1 |
3.2.40 |
Спеції та прянощі |
0,2 |
3.2.41 |
Чай |
1,0 |
3.2.42 |
Консерви овочеві |
0,03 |
3.2.43 |
Консерви фруктові та ягідні |
0,03 |
3.2.44 |
Жири тваринні |
0,03 |
3.2.45 |
Олія рослинна та продукти її переробки |
0,05 |
3.2.46 |
Напої безалкогольні, пиво, вино, горілка та інші спиртові напої |
0,03 |
3.2.47 |
Ізоляти та концентрати білка |
0,1 |
3.2.48 |
Казеїн |
0,2 |
3.2.49 |
Пектин |
0,1 |
3.2.50 |
Желатин |
0,03 |
3.2.51 |
Крохмаль |
0,1 |
3.2.52 |
Сіль поварена харчова |
0,1 |
3.2.53 |
Продукти на молочній основі для немовлят та дітей раннього віку |
0,02 |
3.2.54 |
Продукти на зерновій основі для немовлят та дітей раннього віку |
0,02 |
3.2.55 |
Плодово-ягідні та плодово-овочеві консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,02 |
3.2.56 |
Овоче-молочні та плодо-молочні суміші для немовлят та дітей раннього віку |
0,02 (у відновленому продукті) |
3.2.57 |
М'ясні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,03 |
3.2.58 |
Рибні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,1 |
3.2.59 |
Спеціалізовані продукти для лікувального харчування дітей |
0,02 (у відновленому продукті) |
3.3 |
Ртуть |
|
3.3.1 |
Рибна продукція і м’язове м’ясо риби, крім видів, перелічених у підпункті 3.3.2. Максимальний вміст застосовується до ракоподібних, крім коричневого м’яса крабів, голів і грудного м’яса омарів або подібних великих ракоподібних тварин (Nephropidae і Palinuridae) |
0,3 (не хижа) |
3.3.2 |
М’язове м’ясо таких видів риб-4: |
0,4 |
тунець (Thunnus species, Euthynnus species, Katsuwonus pelamis) |
0,7 |
|
3.3.3 |
Дієтичні добавки |
0,1 |
3.3.4 |
Сіль |
0,01 |
3.3.5 |
М'ясо та птиця свіжі, охолоджені та заморожені |
0,03 |
3.3.6 |
Ковбаси та кулінарні вироби із м'яса та птиці |
0,03 |
3.3.7 |
Консерви м'ясні та м’ясо-рослинні |
0,03 |
3.3.8 |
Субпродукти сільськогосподарських тварин та птиці |
0,1 |
3.3.9 |
Нирки та продукти їх переробки |
0,2 |
3.3.10 |
Яйця та яйцепродукти |
0,02 |
3.3.11 |
Яєчні продукти сухі (яєчний порошок, білок, жовток) |
0,1 |
3.3.12 |
Молоко та кисломолочні вироби |
0,005 |
3.3.13 |
Молоко згущене |
0,015 |
3.3.14 |
Молоко та молочні вироби сухі |
0,005 (у перерахунку на вихідний продукт) |
3.3.15 |
Сир та сирні вироби |
0,02 |
3.3.16 |
Рибні консерви та пресерви |
0,3 (прісноводна) |
3.3.17 |
Зернові |
0,03 |
3.3.18 |
Зернобобові |
0,02 |
3.3.19 |
Крупи |
0,03 |
3.3.20 |
Борошно та макаронні вироби |
0,02 |
3.3.21 |
Хлібобулочні вироби |
0,01 |
3.3.22 |
Бараночні та сухарні вироби |
0,02 |
3.3.23 |
Цукор |
0,01 |
3.3.24 |
Цукерки та подібні вироби |
0,01 |
3.3.25 |
Какао-порошок, шоколад |
0,1 |
3.3.26 |
Кава |
0,02 |
3.3.27 |
Печиво |
0,02 |
3.3.28 |
Овочі та картопля |
0,02 |
3.3.29 |
Фрукти та виноград |
0,02 |
3.3.30 |
Ягоди |
0,02 |
3.3.31 |
Гриби |
0,05 |
3.3.32 |
Консерви овочеві |
0,02 |
3.3.33 |
Консерви фруктові та ягідні |
0,02 |
3.3.34 |
Чай |
0,1 |
3.3.35 |
Олія рослинна |
0,03 |
3.3.36 |
Продукти переробки рослинних олій |
0,05 |
3.3.37 |
Жири тваринні |
0,03 |
3.3.38 |
Напої безалкогольні, пиво, вино, горілка та інші спиртові напої |
0,005 |
3.3.39 |
Ізоляти та концентрати білка |
0,003 |
3.3.40 |
Пектин |
0,1 |
3.3.41 |
Висівки пшеничні |
0,03 |
3.3.42 |
Желатин |
0,05 |
3.3.43 |
Крохмаль |
0,02 |
3.3.44 |
Продукти на молочній основі для немовлят та дітей раннього віку |
0,005 |
3.3.45 |
Продукти на зерновій основі для немовлят та дітей раннього віку |
0,01 |
3.3.46 |
Плодово-ягідні та плодово-овочеві консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,01 |
3.3.47 |
Овоче-молочні та плодо-молочні суміші для немовлят та дітей раннього віку |
0,01 (у відновленому продукті) |
3.3.48 |
М'ясні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,02 |
3.3.49 |
Рибні консерви для немовлят та дітей раннього віку |
0,15 |
3.3.50 |
Спеціалізовані продукти для лікувального харчування дітей |
0,005 (у відновленому продукті) |
3.4 |
Олово (неорганічне)* |
|
3.4.1 |
Консервовані продукти харчування, крім напоїв |
200 |
3.4.2 |
Консервовані напої, у тому числі фруктові й овочеві соки |
100 |
3.4.3 |
Консервоване дитяче харчування і оброблені продукти харчування, основу яких становлять злаки, для немовлят і дітей, крім сухих продуктів і порошків-7 |
50 |
3.4.4 |
Консервовані дитячі молочні суміші і модифіковані дитячі суміші (у тому числі молоко для немовлят і модифіковане молоко), крім сухих продуктів і порошків-7 |
50 |
3.4.5 |
Консервовані дієтичні продукти для спеціального медичного призначення-7, призначені спеціально для немовлят і дітей, крім сухих продуктів і порошків |
50 |