Харчові продукти |
Максимальні рівні |
|||
сума діоксинів (WHO-PCDD/F-TEQ) |
сума діоксинів і діоксиноподіб-них PCB (WHO-PCDD/F-TEQ) |
сума PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 та PCB180 (ICES-6) |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
5.1 |
М’ясо і м’ясна продукція (крім придатного для вживання ліверу) таких тварин: |
|
|
|
крупної рогатої худоби і овець |
2,5 пг/г жиру |
4,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
домашньої птиці |
1,75 пг/г жиру |
3,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
свиней |
1,0 пг/г жиру |
1,25 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
5.2 |
Печінка наземних тварин, зазначених у пункті 5.1 цієї глави, і похідні з неї |
4,5 пг/г жиру |
10,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
5.3 |
М’язове м’ясо риби і рибна продукція, а також їх похідні-4, крім вугра. Максимальний вміст застосовується до ракоподібних, крім коричневого м’яса крабів, голів і грудного м’яса омарів або подібних крупних ракоподібних тварин (Nephropidae і Palinuridae) |
3,5 пг/г жиру |
6,5 пг/г ваги у вологому стані |
75 нг/г ваги у вологому стані |
5.4 |
М'язове м'ясо прісноводної риби, за винятком прохідних видів риби, виловленої у прісній воді, та вироби з нього-4 |
3,5 пг/г жиру |
6,5 пг/г ваги у вологому стані |
125 нг/г ваги у вологому стані |
5.5 |
М’язове м’ясо вугра (Anguilla anguilla) і похідна продукція |
3,5 пг/г жиру |
10,0 пг/г ваги у вологому стані |
300 нг/г ваги у вологому стані |
5.6 |
Рибна печінка та похідні від неї продукти, за винятком морських жирів, зазначених у пункті 5.7 цієї глави |
- |
20,0 пг/г ваги у вологому стані |
200 нг/г ваги у вологому стані |
5.7 |
Жири тварин морського походження (риб’ячий жир, жир з риб’ячої печінки і жири інших морських організмів, призначені для вживання людиною) |
1,75 пг/г жиру |
6,0 пг/г жиру |
200 нг/г жиру |
5.8 |
Неперероблене молоко, і молочна продукція,, у тому числі молочний жир |
2,5 пг/г жиру |
5,5 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
5.9 |
Курячі яйця і яєчна продукція |
2,5 пг/г жиру |
5,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
5.10 |
Жир таких тварин: |
|
|
|
великої рогатої худоби і овець |
2,5 пг/г жиру |
4,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
домашньої птиці |
1,75 пг/г жиру |
3,0 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
свиней |
1,0 пг/г жиру |
1,250 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
|
5.11 |
Змішані жири тваринного походження |
1,5 пг/г жиру |
2,5 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
5.12 |
Рослинні олії і жири |
0,75 пг/г жиру |
1,25 пг/г жиру |
40 нг/г жиру |
5.13 |
Харчові продукти для немовлят і дітей від одного до трьох років |
0,1 пг/г ваги у вологому стані |
0,2 пг/г ваги у вологому стані |
1,0 нг/г ваги у вологому стані |