N |
Перелік питань, що підлягають перевірці |
НВ |
НП |
Ні |
Так |
Нормативне обґрунтування |
1 |
Наявність документів, які регламентують діяльність підприємства ресторанного господарства: |
|||||
1.1 |
наявність калькуляційних карток та технологічних карток із зазначенням норм закладки продовольчої сировини та харчових продуктів на страви або вироби та технології їх приготування |
|
|
|
|
абзац третій пунктів 2.2 і 2.3 глави 2 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 N 219, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за N 680/6968 (далі - Правила роботи закладів) |
1.2 |
наявність меню, оформленого належним чином, та додержання його протягом усього робочого дня |
|
|
|
|
пункт 2.1 глави 2, пункт 3.4 глави 3 Правил роботи закладів |
1.3 |
наявність на кожну партію продукції посвідчення про якість із зазначенням найменування підприємства-виробника, його адреси, нормативного документа, відповідно до якого вона виготовлена, найменування продукції, дати виготовлення, терміну придатності до споживання чи дати закінчення його, умов реалізації і зберігання, маси одиниці розфасування (упаковки) і ціни за одиницю розфасування або ваги продукції |
|
|
|
|
пункт 2.6 глави 2 Правил роботи закладів |
2 |
Дотримання правил розрахунків із споживачами, у тому числі: |
|||||
2.1 |
відпуск продукції не повною мірою та вагою, у тому числі: |
|
|
|
|
пункт 3.7 глави 3 Правил роботи закладів |
2.2 |
продаж продукції та товарів без видачі розрахункового документа, що засвідчує факт купівлі (замовлення) |
|
|
|
|
абзац другий частини одинадцятої статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів" (далі - Закон N 1023-XII), |
3 |
Продаж товарів без документів, що засвідчують їх якість та безпеку, а саме: |
|
|
|
|
пункти 17 і 18 Порядку провадження торговельної діяльності |
4 |
Виготовлення продукції із сировини та продаж товарів без повної, доступної, достовірної та своєчасної інформації для споживачів, у тому числі без: |
|||||
4.1 |
наявності найменування та місцезнаходження виробника (виконавця, продавця) і підприємства, яке здійснює його функції щодо прийняття претензій від споживача |
|
|
|
|
пункт 12 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII |
4.2 |
наявності найменування та місцезнаходження імпортера, його телефонів |
|
|
|
|
пункт 2 частини першої статті 38 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (далі - Закон N 771/97-ВР) |
4.3 |
наявності даних про основні властивості продукції, а щодо продуктів харчування - про склад (включаючи перелік використаної у процесі їх виготовлення сировини, у тому числі харчових добавок), номінальну кількість (масу, об'єм тощо), харчову та енергетичну цінність, умови використання та застереження щодо вживання їх окремими категоріями споживачів, а також іншої інформації, що поширюється на конкретний продукт |
|
|
|
|
пункт 3 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII |
4.4 |
позначки про наявність у її складі генетично модифікованих компонентів |
|
|
|
|
пункт 5 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII, |
5 |
Наявність продукції та товарів з неналежними умовами зберігання |
|
|
|
|
абзац четвертий пункту 21 Порядку провадження торговельної діяльності |
6 |
Наявність у продажу (реалізації) продукції та товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, у тому числі: |
|||||
6.1 |
за органолептичними показниками |
|
|
|
|
пункт 3 частини першої статті 26 Закону N 1023-XII |
6.2 |
за показниками лабораторних досліджень |
|
|
|
|
|
6.3 |
за маркуванням |
|
|
|
|
пункт 17 Порядку провадження торговельної діяльності |
6.4 |
строк придатності яких минув, не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативних документів |
|
|
|
|
|
7 |
Забезпечення виробничим, торговельним та побутовим приміщеннями, а також обладнанням для приготування та продажу продукції |
|
|
|
|
пункт 1.6 глави 1 Правил роботи закладів |
8 |
Дотримання обмежень щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів |
|
|
|
|
пункт 3.10 Правил роботи закладів, |