N
з/п

Перелік питань, що підлягають перевірці

НВ

НП

Ні

Так

Нормативне обґрунтування

1

Наявність документів, які регламентують діяльність підприємства ресторанного господарства:

1.1

наявність калькуляційних карток та технологічних карток із зазначенням норм закладки продовольчої сировини та харчових продуктів на страви або вироби та технології їх приготування

 

 

 

 

абзац третій пунктів 2.2 і 2.3 глави 2 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 N 219, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 20.08.2002 за N 680/6968 (далі - Правила роботи закладів)

1.2

наявність меню, оформленого належним чином, та додержання його протягом усього робочого дня

 

 

 

 

пункт 2.1 глави 2, пункт 3.4 глави 3 Правил роботи закладів

1.3

наявність на кожну партію продукції посвідчення про якість із зазначенням найменування підприємства-виробника, його адреси, нормативного документа, відповідно до якого вона виготовлена, найменування продукції, дати виготовлення, терміну придатності до споживання чи дати закінчення його, умов реалізації і зберігання, маси одиниці розфасування (упаковки) і ціни за одиницю розфасування або ваги продукції

 

 

 

 

пункт 2.6 глави 2 Правил роботи закладів

2

Дотримання правил розрахунків із споживачами, у тому числі:

2.1

відпуск продукції не повною мірою та вагою, у тому числі:
прямий обрахунок;
за рахунок недоваги або недоливу

 

 

 

 

пункт 3.7 глави 3 Правил роботи закладів

2.2

продаж продукції та товарів без видачі розрахункового документа, що засвідчує факт купівлі (замовлення)

 

 

 

 

абзац другий частини одинадцятої статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів" (далі - Закон N 1023-XII),
абзац другий пункту 22 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 N 833 (далі - Порядок провадження торговельної діяльності),
абзац третій пункту 3.3 глави 3 Правил роботи закладів

3

Продаж товарів без документів, що засвідчують їх якість та безпеку, а саме:
без зазначення в супровідних документах реєстраційних номерів сертифікатів відповідності або свідоцтв про визнання відповідності та/або декларації про відповідність, якщо це встановлено технічним регламентом

 

 

 

 

пункти 17 і 18 Порядку провадження торговельної діяльності

4

Виготовлення продукції із сировини та продаж товарів без повної, доступної, достовірної та своєчасної інформації для споживачів, у тому числі без:

4.1

наявності найменування та місцезнаходження виробника (виконавця, продавця) і підприємства, яке здійснює його функції щодо прийняття претензій від споживача

 

 

 

 

пункт 12 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII

4.2

наявності найменування та місцезнаходження імпортера, його телефонів

 

 

 

 

пункт 2 частини першої статті 38 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (далі - Закон N 771/97-ВР)

4.3

наявності даних про основні властивості продукції, а щодо продуктів харчування - про склад (включаючи перелік використаної у процесі їх виготовлення сировини, у тому числі харчових добавок), номінальну кількість (масу, об'єм тощо), харчову та енергетичну цінність, умови використання та застереження щодо вживання їх окремими категоріями споживачів, а також іншої інформації, що поширюється на конкретний продукт

 

 

 

 

пункт 3 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII

4.4

позначки про наявність у її складі генетично модифікованих компонентів

 

 

 

 

пункт 5 частини першої статті 15 Закону N 1023-XII,
пункт 10 частини першої статті 38 Закону N 771/97-ВР

5

Наявність продукції та товарів з неналежними умовами зберігання

 

 

 

 

абзац четвертий пункту 21 Порядку провадження торговельної діяльності

6

Наявність у продажу (реалізації) продукції та товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, у тому числі:

6.1

за органолептичними показниками

 

 

 

 

пункт 3 частини першої статті 26 Закону N 1023-XII

6.2

за показниками лабораторних досліджень

 

 

 

 

6.3

за маркуванням

 

 

 

 

пункт 17 Порядку провадження торговельної діяльності

6.4

строк придатності яких минув, не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативних документів

 

 

 

 

7

Забезпечення виробничим, торговельним та побутовим приміщеннями, а також обладнанням для приготування та продажу продукції

 

 

 

 

пункт 1.6 глави 1 Правил роботи закладів

8

Дотримання обмежень щодо реалізації (продажу) та вживання тютюнових виробів

 

 

 

 

пункт 3.10 Правил роботи закладів,
статті 13, 19 і 20 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення"