№ п/п |
Зміст операції |
Кореспонденція рахунків |
|
дебет |
кредит |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Надходження товарів і сировини до кондитерського цеху з комори: |
|
|
за обліковими цінами; |
23 "Виробництво" |
281 "Товари на складі" |
|
на націнку і ПДВ |
23 "Виробництво" |
285 "Торгова націнка" |
|
2 |
Надходження товарів і сировини до кондитерського цеху від постачальників: |
|
|
за купівельною вартістю; |
23 "Виробництво" |
|
|
на суму ПДВ; |
641 "Розрахунки за податками" |
63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками" |
|
на суму ПДВ у разі попередньої оплати |
644 "Податковий кредит" |
63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками" 63 "Розрахунки з постачальниками і підрядниками" |
|
3 |
Передача готових виробів з кондитерського цеху до комори (експедиції): |
|
|
за обліковими цінами кондитерського цеху; |
281 "Товари на складі" |
23 "Виробництво" |
|
на різницю між обліковими цінами комори (експедиції) і обліковими цінами кондитерського цеху |
281 "Товари на складі" |
285 "Торгова націнка" |
|
4 |
На різницю у вартості борошна, якщо вологість підвищена проти стандарту під час надходження борошна до цеху |
285 "Торгова націнка" |
23 "Виробництво" |
5 |
На різницю в сумі сировини, розрахованої в наряді-замовленні, і готових виробів за обліковими цінами (за умови заокруглень): |
|
|
якщо вартість набору сировини вища, ніж вартість готових виробів; |
285 "Торгова націнка" |
23 "Виробництво" |
|
якщо вартість набору сировини нижча, ніж вартість готових виробів ("червоне сторно") |
285 "Торгова націнка" |
23 "Виробництво" |