Найменування продукту |
Вага, кілограмів брутто |
Продукт-замінник |
Вага, кілограмів брутто |
Примітка |
Масло вершкове |
1 |
олія |
0,73 |
|
масло вершкове топлене |
0,8 |
|
||
Олія |
1 |
олія (соняшникова, кукурудзяна) |
1 |
|
Молоко коров'яче пастеризоване |
1 |
молоко коров'яче сухе |
0,11 |
|
вершки сухі |
0,12 |
|
||
молоко згущене стерилізоване |
0,46 |
|
||
молоко згущене з цукром |
0,39 |
|
||
вершки згущені з цукром |
0,35 |
|
||
кисломолочні продукти (наприклад, кефір) |
1 |
|
||
сир кисломолочний напівжирний |
0,2 |
|
||
сир твердий |
0,11 |
|
||
Хліб житній |
1 |
хліб пшеничний |
0,66 |
|
борошно пшеничне |
0,46 |
|
||
Хліб пшеничний |
1 |
хліб житній |
1,5 |
|
борошно пшеничне |
0,7 |
|
||
сухарі (з борошна першого сорту) |
0,75 |
|
||
Чай чорний |
1 |
чай чорний плитковий |
1 |
|
чай зелений |
1 |
|
||
Картопля (30 відсотків відходів) |
1 |
пюре картопляне сухе |
0,25 |
|
капуста білокачанна |
1,11 |
|
||
капуста цвітна |
0,8 |
|
||
квасоля, горох свіжі |
0,52 |
|
||
Бобові (зерно) |
1 |
горох, квасоля свіжі |
4,2 |
|
кукурудза консервована |
4,44 |
|
||
горошок зелений консервований |
6,6 |
|
||
Морква (буряк) свіжа |
1 |
морква (буряк) для гарніру (консерви) |
1,4 |
|
Томати свіжі |
1 |
томати консервовані |
1,04 |
|
томатний сік |
1,14 |
|
||
томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків) |
0,42 |
|
||
Капуста свіжа |
1 |
капуста білокачанна квашена |
1,15 |
|
капуста білокачанна рання |
1 |
|
||
капуста цвітна |
1 |
|
||
капуста брюссельська |
1,3 |
|
||
Цибуля-порей |
1 |
цибуля свіжа зелена |
0,95 |
|
Огірки (томати) солені |
1 |
огірки (томати) консервовані |
1,64 |
|
Томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків) |
1 |
сік томатний натуральний |
2,66 |
|
томатне пюре (вміст сухих речовин - 20 відсотків) |
0,66 |
|
||
томати свіжі |
2,38 |
|
||
Яблука свіжі |
1 |
яблука консервовані |
0,41 |
|
сік яблучний |
0,92 |
|
||
сік сливовий |
0,53 |
|
||
сік виноградний |
0,65 |
|
||
інші соки плодові натуральні |
0,9 |
|
||
яблука сушені |
0,2 |
|
||
сливи сушені |
0,2 |
|
||
абрикоси сушені |
0,17 |
|
||
родзинки |
0,15 |
|
||
фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани) |
1 |
|
||
виноград |
0,8 |
|
||
компоти консервовані |
0,5 |
|
||
Яблука сушені |
1 |
яблука свіжі |
5 |
|
груші сушені |
1 |
|
||
фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки) |
0,5 |
|
||
Дріжджі хлібопекарські |
1 |
дріжджі хлібопекарські сухі |
0,3 |
|
Кури патрані (I категорії) |
1 |
яловичина, свинина |
1 |
|
кури напівпатрані (I категорії) |
1,34 |
|
||
курчата патрані |
1 |
|
||
курчата напівпатрані |
1,5 |
|
||
стегенця курячі |
0,8 |
|
||
філе куряче |
0,6 |
|
||
консерви з курятини |
0,75 |
за медичними показаннями |
||
М'ясо (яловичина, свинина нежирна) |
|
печінка |
1 |
|
серце |
1,77 |
|
||
м'ясо птиці патраної (I категорії) |
1 |
|
||
ковбаса варена |
0,8 |
|
||
консерви м'ясні (у тому числі з курятини) |
0,75 |
за медичними показаннями |
||
риба |
1,15 |
|
||
сир кисломолочний напівжирний |
1,2 |
|
||
Риба (охолоджена, морожена) |
1 |
оселедець солений із головою |
1 |
|
рибне філе |
0,7 |
|
||
консерви рибні |
0,8 |
за медичними показаннями |
||
яловичина |
0,87 |
|
||
яйце |
0,9 |
|
||
Яйця, штук |
1 |
сир кисломолочний напівжирний |
0,031 |
|
яловичина |
0,1 |
|
||
молоко |
0,18 |
|
||
сир твердий |
0,02 |
|