Найменування продукту 

Вікова група (років) 

від 1 до 3 

від 3 до 6 (7) 

Кількість приймання їжі 

Хліб житній 

20 

30 

40 

60 

Хліб пшеничний 

55 

80 

80 

120 

Борошно пшеничне 

15 

20 

25 

32 

Крохмаль 

Крупи, бобові, макаронні вироби

30 

40 

45 

50 

Картопля 

130 

150 

190 

220 

Овочі різні 

180 

210 

230 

260 

Фрукти свіжі, цитрусові 

45 

90 

100 

100 

Соки 

50 

50 

70 

100 

Фрукти сушені 

10 

10 

10 

10 

Кондитерські вироби 

15 

15 

20 

Цукор 

35 

40 

45 

50 

Мед, медопродукти 

Масло вершкове 

12 

19 

21 

25 

Олія 

15 

Сало 

Яйця, штук 

1/4 

1/2 

1/2 

1/2 

Молоко, кисломолочні продукти 

350 

450 

400 

500 

Сир кисломолочний 

35 

40 

45 

50 

Сир твердий 

Сметана 

10 

10 

15 

М'ясо, м'ясопродукти 

60 

85 

100 

110 

Риба, рибопродукти 

20 

25 

45 

50 

Кава злакова, цикорій 

Какао 

Чай 

0,2 

0,2 

0,2 

0,2 

Сіль, сіль йодована 

Дріжджі 

1,5 

Лавровий лист 

0,05 

0,05 

0,1 

0,1 

Сухарі панірувальні 

Томатна паста 

Ванільний цукор 

0,1 

0,1 

0,1 

0,1 

Кислота лимонна 

0,1 

0,1 

0,1 

0,1 

Хімічний склад 

 

 

 

 

Білки 

46,6 

60,6 

68,1 

81,5 

у тому числі тваринні 

29,1 

37,5 

48,4 

48,5 

Жири 

45,6 

63,5 

71,7 

86,5 

у тому числі рослинні 

8,4 

12,3 

12,7 

17,8 

Вуглеводи 

167,6 

229,3 

239,2 

298,8 

Енергоцінність, ккал 

1267,2 

1731,2 

1874,8 

2299,4