Найменування продукту 

Санаторні заклади (групи) різних профілів 

Санаторні заклади (групи) для дітей, які страждають на захворювання органів травлення 

 

Вікова група (років) 

 

від 1 до 3 

від 3 до 6 (7) 

від 1 до 3 

від 3 до 6 (7) 

 

Кількість приймання їжі 

 

 

Хліб житній 

30 

30 

50 

50 

  

  

 

Хліб пшеничний 

55 

70 

70 

110 

100 

160 

 

Борошно пшеничне 

15 

20 

32 

35 

10 

25 

 

Крохмаль 

 

Крупи, бобові, макаронні вироби

30 

35 

45 

50 

40 

60 

 

Картопля 

140 

150 

220 

240 

150 

200 

 

Овочі різні 

200 

250 

250 

300 

180 

250 

 

Фрукти свіжі, цитрусові 

100 

150 

160 

200 

100 

150 

 

Соки 

60 

70 

100 

130 

50 

100 

 

Фрукти сушені 

10 

10 

10 

12 

15 

20 

 

Кондитерські вироби 

12 

15 

20 

10 

20 

 

Цукор 

35 

40 

45 

50 

40 

55 

 

Мед, медопродукти 

 

Масло вершкове 

25 

32 

30 

40 

30 

35 

 

Олія 

12 

17 

10 

 

Яйця, штук 

1/2 

 

Молоко, кисломолочні продукти 

400 

500 

450 

550 

500 

550 

 

Сир кисломолочний 

45 

50 

60 

70 

50 

70 

 

Сир твердий 

10 

10 

10 

 

Сметана 

10 

12 

15 

18 

10 

15 

 

М'ясо, м'ясопродукти 

85 

110 

120 

130 

100 

120 

 

Риба, рибопродукти 

30 

30 

60 

60 

30 

60 

 

Кава злакова, цикорій 

 

Какао 

  

  

 

Чай 

0,1 

0,2 

0,2 

0,2 

0,1 

0,2 

 

Сіль, сіль йодована 

 

Дріжджі 

1,5 

1,5 

 

Лавровий лист 

0,02 

0,02 

0,02 

0,02 

0,02 

0,02 

 

Сухарі панірувальні 

 

Томатна паста 

 

Хімічний склад 

  

  

  

  

  

  

 

Білки 

60,2 

77,1 

98,1 

116 

69,3 

96,6 

 

у тому числі тваринні 

41,4 

51,8 

66 

69 

49 

69 

 

 

Жири 

68,3 

89,3 

110,2 

127,7 

80,8 

113,7 

 

у тому числі рослинні 

8,6 

12,5 

17 

24,1 

8,6 

13,7 

 

Вуглеводи 

194,7 

260,7 

316,3 

428,3 

223,7 

304,1 

 

Енергоцінність, ккал 

1634,5 

2155 

2649,1 

3326,2 

1899 

2625,9