Позначення |
|||||||||||||
1. Рафіновані олії тваринного походження |
"Олія" разом з прикметником "тваринна" або зазначенням тварини походження. Зазначення у маркуванні гідрогенізованої олії має супроводжуватися словами "повністю гідрогенізована" або "частково гідрогенізована" |
||||||||||||
2. Рафіновані жири тваринного походження |
"Жир" разом з прикметником "тваринний" або зазначенням тварини походження. Зазначення у маркуванні гідрогенізованого жиру має супроводжуватися словами "повністю гідрогенізований" або "частково гідрогенізований" |
||||||||||||
3. Борошняні суміші, одержані з двох або більше видів зернових |
"Борошно", одразу після якого наводиться перелік видів зернових, з яких воно вироблено, за масою у порядку зменшення |
||||||||||||
4. Крохмалі та крохмалі, модифіковані фізичним способом або за допомогою харчових ензимів |
"Крохмаль" |
||||||||||||
5. Риба усіх видів, якщо риба є інгредієнтом іншого харчового продукту, за умови що в назві і представленні такого харчового продукту не зазначається певна порода риби |
"Риба" |
||||||||||||
6. Сир усіх сортів, якщо сир або суміш сирів є інгредієнтом іншого харчового продукту, за умови що в назві і представленні такого харчового продукту не зазначається певний сорт сиру |
"Сир" |
||||||||||||
7. Усі прянощі, маса яких у харчовому продукті не перевищує 2 відсотки |
"Прянощі" або " Пряна суміш" |
||||||||||||
8. Усі трави або частини трав, маса яких у харчовому продукті не перевищує 2 відсотки |
"Трава(и)" або "Суміш трав" |
||||||||||||
9. Усі типи компонентів (складових), що використовуються для виробництва гумової основи для жувальної гумки |
"Гумова основа" |
||||||||||||
10. Усі види випеченої крихти із зернових продуктів |
"Паніровка" або "Панірувальні сухарі" |
||||||||||||
11. Усі види цукрози |
"Цукор" |
||||||||||||
12. Безводна декстроза або декстрози моногідрат |
"Декстроза" |
||||||||||||
13. Сироп глюкози або безводний сироп глюкози |
"Глюкозний сироп" |
||||||||||||
14. Усі типи молочних білків (казеїни, казеїнати та білки молочної сироватки) та їх суміші |
"Молочні білки" |
||||||||||||
15. Какао-масло, вироблене шляхом віджимання, шнека або рафіноване масло-какао |
"Какао-масло" |
||||||||||||
16. Усі види вина |
"Вино" |
||||||||||||
17. Скелетні м’язи, у тому числі діафрагма та жувальні м’язи (крім серця, язика та м’язів голови), м’язи зап’ястка, передплесна та хвоста ссавців та птахів, придатні для споживання людиною разом з натурально включеними сполучними тканинами, якщо вони є інгредієнтом інших харчових продуктів, у яких загальний вміст жиру та сполучної тканини не перевищує нижченаведених значень Максимальний вміст жиру та сполучної тканини для інгредієнтів, що позначаються словом "м’ясо":
Якщо наведені у таблиці максимальні значення перевищено, але при цьому задоволено всі інші критерії визначення "м’ясо", вміст м’яса має бути відповідно скоригований у бік зменшення, а в переліку інгредієнтів, крім м’яса, має зазначатися наявність жиру та/або сполучної тканини. Під це визначення не підпадають харчові продукти, які підпадають під визначення "м’ясо механічного обвалювання" |
"М’ясо… " та назва(и) видів тварин, з яких походить м’ясо |
||||||||||||
18. Усі типи продуктів, що підпадають під визначення "м’ясо механічного обвалювання" |
"М’ясо механічного обвалювання" та назва(и) тварин, з яких воно походить |