14. Заробітна плата особи складається з компонентів, визначених у Законі України "Про державну службу".

15. Розмір посадового окладу визначається відповідно до схеми посадових окладів на посадах державної служби, затвердженої Кабінетом міністрів України. Розміри надбавок за вислугу років та за ранг державного службовця визначаються відповідно до законодавства з питань державної служби.

16. Встановлення особі премії відповідно до особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу проводиться відповідно до положення про преміювання у державному органі.

За умови повного та якісного (результат високої якості, що не потребує додаткового доопрацювання, робота проводилась ефективно) виконання завдань, передбачених контрактом, завчасного виконання таких завдань особі може встановлюватися _________________________________ премія
                                                                                                                                                        (місячна або квартальна)
за належне виконання умов контракту.

Встановлення премії здійснюється у розмірі до __________ відсотків посадового окладу на підставі таких критеріїв/умов:
_____________________________________________________________________________________;
_____________________________________________________________________________________.

17. Особі можуть встановлюватися надбавки за інтенсивність праці та/або за виконання особливо важливої роботи. Встановлення зазначених надбавок здійснюється відповідно до Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. N 15 (Офіційний вісник України, 2017 р., N 9, ст. 284).