13. Для закріплення об'єкта інвестування довіритель протягом __________ банківських днів з дня підписання цього договору вносить на рахунок управителя ___________________________________
                                                                                                                                                     (реквізити банку, IBAN управителя)
кошти в розмірі __________ гривень, що становить __________ відсотків вартості об'єкта інвестування, визначеного сторонами у пункті 6 цього договору, за поточною ціною вимірної одиниці об'єкта інвестування, встановленою за згодою сторін на день внесення коштів.

Довіритель може отримати у власність закріплений за ним об'єкт інвестування після введення об'єкта будівництва в експлуатацію відповідно до правил фонду та цього договору.

14. Кошти вносяться у національній валюті України на рахунок, зазначений у пункті 13 цього договору, у безготівковій формі.

15. Після внесення довірителем коштів відповідно до пункту 13 цього договору управитель закріплює за довірителем у порядку, передбаченому правилами фонду, відповідну кількість вимірних одиниць об'єкта інвестування відповідно до поточної ціни вимірної одиниці об'єкта інвестування та видає довірителю свідоцтво про участь у фонді.

Право вимоги на відповідну кількість вимірних одиниць об'єкта інвестування виникає у довірителя з дати передачі коштів в управління.

16. Подальше внесення коштів для оплати вартості об'єкта інвестування здійснюється довірителем на визначений у пункті 13 цього договору рахунок у сумі та строки, визначені у свідоцтві про участь у ФФБ.

Після кожного внесення довірителем коштів до фонду управитель оформляє довірителю нове свідоцтво про участь у ФФБ із зазначенням нової кількості закріплених за довірителем вимірних одиниць об'єкта інвестування, яке видається довірителю в обмін на попереднє.

17. У разі підвищення поточної ціни вимірної одиниці об'єкта інвестування довіритель не зобов'язаний вносити до фонду додаткові кошти за закріплені за ним вимірні одиниці об'єкта інвестування.

У разі зниження поточної ціни вимірної одиниці об'єкта інвестування довіритель не має права вимагати повернення сплачених коштів за закріплені за ним вимірні одиниці об'єкта інвестування.

У разі коли зменшення фактичної загальної площі об'єкта інвестування є наслідком перепланування, проведення будівельних чи опоряджувальних робіт за ініціативою довірителя, повернення коштів не здійснюється.

18. У разі коли фактична загальна площа об'єкта інвестування, закріпленого за довірителем, є більшою за проектну площу такого об'єкта, зазначену в пункті 6 цього договору, більш як на __________ вимірних одиниць, що підтверджено даними забудовника про фактичну загальну площу об'єкта інвестування, довіритель зобов'язаний протягом __________ банківських днів з дня отримання відповідного повідомлення від управителя здійснити доплату різниці вартості об'єкта інвестування шляхом внесення визначеної управителем суми коштів на вказаний у пункті 13 цього договору рахунок управителя у порядку, встановленому правилами фонду та цим договором. Сума коштів, яку має додатково внести довіритель, визначається управителем виходячи з кількості вимірних одиниць об'єкта інвестування, на яку збільшилася загальна площа об'єкта інвестування, та поточної ціни вимірної одиниці такого об'єкта на день проведення розрахунків.

19. У разі коли фактична загальна площа об'єкта інвестування є меншою за проектну площу об'єкта на __________ вимірних одиниць, що підтверджено даними забудовника про фактичну загальну площу об'єкта інвестування, управитель протягом __________ банківських днів повертає довірителю на підставі його письмової заяви на вказаний ним рахунок у вказаному ним банку суму коштів, визначену виходячи з кількості вимірних одиниць об'єкта інвестування, на яку зменшилася загальна площа об'єкта інвестування, та поточної ціни вимірної одиниці такого об'єкта на день проведення розрахунків.

20. Уточнення фактичної загальної площі об'єкта інвестування здійснюється на підставі матеріалів технічної інвентаризації.