Групи та види продуктів
|
Гранична денна норма на одну особу, грамів (6001 ккал)
|
Хліб житній
|
195
|
Хліб пшеничний
|
400
|
Борошно пшеничне
|
25
|
Крохмаль
|
2
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
135
|
Картопля
|
360
|
Овочі свіжі, заморожені, зелень
|
500
|
Фрукти свіжі, заморожені, цитрусові, ягоди
|
550
|
Соки пастеризовані без додавання цукрів та підсолоджувачів
|
220
|
Фрукти сушені, горіхи
|
25
|
Кондитерські вироби
|
220
|
Цукор
|
75
|
Мед, медопродукти
|
30
|
Масло вершкове
|
30
|
Олія
|
30
|
Сало
|
6
|
Яйця, штук
|
1
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
540
|
Сир кисломолочний
|
90
|
Сир твердий
|
70
|
Сметана
|
35
|
М'ясо, птиця, субпродукти
|
490
|
Риба, рибопродукти та морепродукти
|
140
|
Кава, кава злакова, цикорій
|
5
|
Какао
|
4
|
Чай
|
0,5
|
Сіль, сіль йодована, спеції
|
5
|
Дріжджі
|
2
|
Спеції
|
0,08
|
Мінеральна вода
|
200
|
Хімічний склад, грамів
|
|
Білки
|
205
|
у тому числі тваринні
|
123
|
Жири
|
205
|
у тому числі рослинні
|
51
|
Вуглеводи
|
834
|