Критерій оцінки ризику

Показник критерію

Кількість балів

1. Вид діяльності оператора

обіг органічної продукції

5

виробництво органічної продукції

10

виробництво та обіг органічної продукції

15

2. Строк провадження оператором господарської діяльності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції

більше п'яти років

0

від трьох до п'яти років включно

5

менше трьох років

10

3. Кількість галузей, за якими оператор здійснює виробництво та/або обіг органічної продукції

від однієї до трьох галузей включно

0

від чотирьох до шести галузей включно

5

сім - вісім галузей

10

4. Кількість правопорушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, виявлених за результатами заходів державного контролю, проведених протягом останніх трьох років, що передують плановому року

правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", відсутні

0

правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", наявні - від одного до трьох включно

20

правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", наявні - більше чотирьох

30

5. Кількість випадків застосування оператором винятків з вимог до органічного виробництва протягом останніх трьох років, що передують плановому року

випадки відсутні

0

один - два випадки

10

три і більше випадків

15

6. Наявність інформації від органу сертифікації щодо виявлених протягом останніх трьох років, що передують плановому року, порушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції

інформація відсутня

0

інформація наявна

5