Критерій оцінки ризику
|
Показник критерію
|
Кількість балів
|
1. Вид діяльності оператора
|
обіг органічної продукції
|
5
|
виробництво органічної продукції
|
10
|
виробництво та обіг органічної продукції
|
15
|
2. Строк провадження оператором господарської діяльності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції
|
більше п'яти років
|
0
|
від трьох до п'яти років включно
|
5
|
менше трьох років
|
10
|
3. Кількість галузей, за якими оператор здійснює виробництво та/або обіг органічної продукції
|
від однієї до трьох галузей включно
|
0
|
від чотирьох до шести галузей включно
|
5
|
сім - вісім галузей
|
10
|
4. Кількість правопорушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, виявлених за результатами заходів державного контролю, проведених протягом останніх трьох років, що передують плановому року
|
правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", відсутні
|
0
|
правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", наявні - від одного до трьох включно
|
20
|
правопорушення, передбачені пунктами 1 - 3 частини першої статті 40 Закону України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції", наявні - більше чотирьох
|
30
|
5. Кількість випадків застосування оператором винятків з вимог до органічного виробництва протягом останніх трьох років, що передують плановому року
|
випадки відсутні
|
0
|
один - два випадки
|
10
|
три і більше випадків
|
15
|
6. Наявність інформації від органу сертифікації щодо виявлених протягом останніх трьох років, що передують плановому року, порушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції
|
інформація відсутня
|
0
|
інформація наявна
|
5
|