Розділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Підрозділи:
Зміст
Наразі діє
Набрання чинності 04.03.2022
Тип документа Постанова
Номер документа 186
Дата затвердження 03.03.2022
Дата вступу в дію 04.03.2022
Суб'єкт Кабінет Міністрів України
Галузі Адміністративне право

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 3 березня 2022 р. N 186

Київ

Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. N 64 "Про введення воєнного стану в Україні", статті 12 1 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", пункту 3 частини першої статті 4 Закону України "Про оборонні закупівлі", Кабінет Міністрів України постановляє:

Установити, що внаслідок вимушених змін рецептури, які пов'язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану:

обов'язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до статті 6 Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" (крім інформації, яка зазначається відповідно до пунктів 1, 5 і 6 частини першої статті 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;

обов'язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до пункту 3 частини першої статті 6 Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", може відрізняється від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.

Прем'єр-міністр України

Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 75

Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану
Пов'язані публікації