Цим Наказом затверджуються нормативів, у межах яких проводиться часткова компенсація у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, форм звітності та переліку обладнання, механізмів і техніки.
Наразі діє
Набрання чинності 02.01.2020
Тип документа
Наказ
Номер документа
745
Дата затвердження
19.12.2019
Дата вступу в дію
02.01.2020
Суб'єкт нормотворчості
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Галузі
Фінансове право
Цим Наказом затверджуються нормативів, у межах яких проводиться часткова компенсація у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, форм звітності та переліку обладнання, механізмів і техніки.
МІНІСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ, ТОРГІВЛІ ТА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
19.12.2019 м. Київ N 745
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
23 грудня 2019 р. за N 1274/34245
Про затвердження нормативів, у межах яких проводиться часткова компенсація у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, форм звітності та переліку обладнання, механізмів і техніки
Відповідно до пунктів 5, 7 - 10 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року N 587 (із змінами),
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити такі, що додаються:
1) нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості закладення насаджень, догляду за ними до вступу у плодоношення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт (без урахування проектних робіт);
2) нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості проектних робіт для закладення насаджень, догляду за ними до вступу у плодоношення;
3) нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості будівництва холодильників з регульованим газовим середовищем та ємністю від 500 тонн для зберігання столових сортів винограду та плодів власного виробництва;
4) нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості придбання ліній товарної обробки плодів;
5) нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості будівництва об'єкта із заморожування плодово-ягідної продукції;
6) перелік механізмів та техніки для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві та хмелярстві і нового обладнання для висушування фруктів, модернізації холодильного та газового режимів зберігання у реконструйованих холодильниках, що підлягають частковій компенсації їх вартості;
7) акт про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат;
8) зведена відомість про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації;
9) висновок за результатами проведення виїзної перевірки та аналізу отриманих документів;
10) акт інвентаризації насаджень;
11) звіт про результати виїзної перевірки, проведеної комісією після завершення будівництва холодильника з регульованим газовим середовищем;
12) звіт про результати виїзної перевірки, проведеної комісією після завершення будівництва об'єкта із заморожування плодово-ягідної продукції.
2. Визнати такими, що втратили чинність:
наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20 березня 2018 року N 151 "Про затвердження нормативів, у межах яких проводиться компенсація у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, форм звітності та переліку механізмів і техніки", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 28 березня 2018 року за N 373/31825;
наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 29 листопада 2019 року N 461 "Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20 березня 2018 року N 151", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 04 грудня 2019 року за N 1204/34175.
3. Департаменту аграрної політики забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
Т. Милованов
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості закладення насаджень, догляду за ними до вступу у плодоношення та придбання матеріалів, необхідних для проведення таких робіт (без урахування проектних робіт)
Культура |
Схема посадки*/саджанець |
Тривалість створення, років |
Вартість садивного матеріалу, грн/шт. |
Вартість повного комплексу робіт на 1 га з матеріалами, тис. грн |
||||
підготовка ґрунту та посадка |
спорудження шпалери |
догляд за насадженнями (з розрахунку на рік) |
будівництво систем краплинного зрошення |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
Зерняткові |
||||||||
Яблуня |
4х2,5-1,5 |
однорічний |
4 |
30 |
33,5 |
|
16,0 |
53,0 |
дворічний |
3 |
45 |
||||||
4х1,25-0,8 |
однорічний |
3 |
30 |
37,5 |
81,8 |
19,2 |
||
дворічний |
2 |
45 |
||||||
3,5х1-0,8 |
кніп-баум |
1 |
60 |
40,2 |
98,2 |
22,0 |
63,0 |
|
Груша |
4х2,5 |
однорічний |
4 |
35 |
33,5 |
|
16,0 |
53,0 |
4х1,5-1 |
дворічний |
3 |
45 |
35,0 |
81,8 |
16,8 |
||
Кісточкові |
||||||||
Вишня |
5х3 |
4 |
40 |
30,5 |
|
9,0 |
48,0 |
|
4х2-1 |
на вегетативній підщепі |
3 |
80 |
33,5 |
14,3 |
53,0 |
||
Слива |
5х4-3 |
5 |
35 |
30,5 |
|
9,0 |
48,0 |
|
4х3 |
на вегетативній підщепі |
3 |
60 |
32,0 |
12,5 |
53,0 |
||
Черешня |
5х4-2 |
4 |
40 |
30,5 |
|
9,0 |
48,0 |
|
4х2,5-2 |
на вегетативній підщепі |
3 |
80 |
32,8 |
81,8 |
13,4 |
53,0 |
|
Абрикос |
6х4 |
5 |
35 |
27,8 |
|
8,2 |
42,0 |
|
5х3 |
на вегетативній підщепі |
3 |
80 |
30,5 |
9,0 |
48,0 |
||
Персик |
5х4 |
4 |
40 |
30,0 |
|
8,8 |
48,0 |
|
5х3 |
на вегетативній підщепі |
2 |
80 |
|||||
Мигдаль |
6х4 |
6 |
50 |
27,8 |
|
7,8 |
42,0 |
|
Дерен |
5х3 |
6 |
80 |
30,5 |
|
8,7 |
48,0 |
|
4х2 |
6 |
32,8 |
|
12,5 |
53,0 |
|||
Горіхоплідні |
||||||||
Горіх волоський** |
12х12 |
щеплений |
6 |
330 |
11,1 |
|
3,0 |
53,9 |
Фундук |
5х4-3 |
5 |
80 |
28,0 |
|
6,0 |
48,0 |
|
Ягідні |
||||||||
Суниця |
1,5-1,2+0,3х0,25 |
1 |
2,8 |
33,7 |
|
13,0 |
72,0 |
|
Малина |
3х0,5-0,4 |
2 |
18 |
22,9 |
47,0 |
13,1 |
67,0 |
|
3,5х0,5-0,4 |
20,1 |
40,0 |
11,3 |
|||||
Ожина |
3х1,5 |
2 |
20 |
21,9 |
47,0 |
10,6 |
||
3,5х1,5 |
0,2 |
40,0 |
9,1 |
|||||
Лохина та чорниця |
3,5-3х1,5-0,7 |
однорічні |
4 |
45 |
69,5 |
|
11,5 |
67,0 |
дворічні |
3 |
65 |
||||||
Смородина чорна та порічка |
3,5-3х1-0,7 |
3 |
9 |
7,5 |
|
8,1 |
||
2,5х1-0,7 |
8,0 |
9,2 |
||||||
Аґрус |
3,5-3х1-0,7 |
3 |
17 |
7,5 |
|
8,1 |
||
Жимолость |
3,5-3х1,5-1 |
3 |
20 |
7,3 |
|
8,1 |
||
Обліпиха |
4х2,5-2 |
3 |
50 |
7,1 |
|
4,6 |
53,0 |
|
Калина |
4х2,5-3 |
3 |
9 |
7,1 |
|
4,6 |
||
Аронія |
4,5х3,5 |
3 |
9 |
6,5 |
|
3,0 |
50,0 |
|
Актинідія |
5х4 |
3 |
90 |
30,0 |
97,0 |
11,7 |
48,0 |
|
Виноградники |
||||||||
Виноград |
3х1,75-1 |
щеплені |
4 |
22 |
37,8 |
76,3 |
19,6 |
71,0 |
2,5х1 |
42,3 |
92,5 |
23,5 |
79,0 |
||||
Хмільники |
||||||||
Хміль |
3х1,5-0,75 |
1 |
36 |
37,8 |
342,0 |
45,8 |
67,0 |
|
Маточники |
||||||||
Маточно-живцеві сади*** |
5х2 |
базовий |
3 |
120 |
26,3 |
|
12,9 |
48,0 |
Маточники вегетативно розмножуваних підщеп |
1,4х0,2 |
базовий |
2 |
12,6 |
26,0 |
|
29,0 |
74,0 |
Виноград (маточник підщепних лоз) |
3х2 |
базовий |
3 |
15 |
30,0 |
76,3 |
11,1 |
71,0 |
сертифікований |
8 |
|||||||
Виноград (маточник прищепних лоз) |
3х1,5 |
базовий |
3 |
42 |
37,8 |
76,3 |
18,7 |
71,0 |
сертифікований |
22 |
____________
* У разі використання іншої схеми посадки, передбаченої проєктною документацією, проводиться перерахунок на фактично необхідну кількість садивного матеріалу.
** Мікродощування.
*** У разі закладення маточно-живцевих горіхових садів вартість саджанців розраховується із застосуванням нормативу вартості саджанців горіха для закладення промислових насаджень (у перерахунку на один саджанець).
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Нормативи, у межах яких проводиться часткова компенсація вартості проектних робіт для закладення насаджень, догляду за ними до вступу у плодоношення
N з/п |
Площа проєктування* (га) |
Витрати на площу проєктування, грн |
1 |
5 |
17200 |
2 |
10 |
20790 |
3 |
20 |
29560 |
4 |
30 |
35100 |
5 |
50 |
41170 |
6 |
100 |
46300 |
____________
* У разі проєктування площі посадки, не вказаної в цих нормативах, проводиться такий розрахунок на площу проєктування:
До 5 га |
норматив (Н) на 5 га |
Від 5 до 100 га |
Н на S, більшу від запроєктованої - Н на S, меншу від запроєктованої (S проєктування - S, менша від запроєктованої) + Н на S, меншу від запроєктованої |
Від 100 га |
норматив (Н) на 100 га |
Примітка.
За наявності в проєктній документації розділу зрошення до нормативу застосовується коефіцієнт 1,2.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Нормативи,
у межах яких проводиться часткова компенсація вартості будівництва холодильників з регульованим газовим середовищем та ємністю від 500 тонн для зберігання столових сортів винограду та плодів власного виробництва
Ємність холодильника*, т |
Нормативи на обладнання з монтажем для нового будівництва** |
Проєктні роботи, тис. грн |
|
||||||
вартість споруди (фундамент, будівля, інженерне забезпечення тощо), тис. грн |
вартість обладнання РГС, тис. грн |
ємність камери зберігання, т*** |
вартість камери зберігання (сендвіч, двері, ізоляція підлоги), тис. грн |
вартість повітроохолоджувачів у холодильній камері, тис. грн |
допустима кількість камер |
вартість холодильного обладнання без повітроохолоджувачів, тис. грн |
|||
500 |
2800 |
1725 |
100 |
227 |
85 |
2 - 5 |
910 |
283,7 |
|
150 |
299 |
120 |
|
||||||
200 |
372 |
160 |
|
||||||
250 |
429 |
200 |
|
||||||
1000 |
5180 |
2935 |
100 |
221 |
84 |
4 - 10 |
1635 |
313,6 |
|
150 |
297 |
120 |
|
||||||
200 |
369 |
158 |
|
||||||
250 |
425 |
198 |
|
||||||
2000 |
8500 |
3950 |
100 |
219 |
84 |
8 - 16 |
2555 |
373,5 |
|
150 |
295 |
119 |
|
||||||
200 |
365 |
158 |
|
||||||
250 |
421 |
193 |
|
||||||
5000 |
17980 |
8225 |
100 |
215 |
83 |
20 - 40 |
4355 |
539,3 |
|
150 |
294 |
119 |
|
||||||
200 |
362 |
157 |
|
||||||
250 |
417 |
190 |
|
____________
* У разі будівництва суб'єктом господарювання у звітному році більше одного холодильника з регульованим газовим середовищем розмір компенсації нараховується на загальну потужність.
** У разі будівництва холодильника, ємність якого відрізняється від визначеного нормативами, але не вище максимальної ємності, проводиться перерахунок на фактично заявлену ємність за формулою: Нх = Н < х + (Н > х - Н < х) / (V > х - V < х) ´ (Vх - V < х), розрахунок на елементи холодильника ємністю вищою від максимально визначеної ємності здійснюється за формулою Нх = Н < х / V < х ´ Vх, де Нх - норматив на елемент заявленого холодильника, Н > х - норматив на елемент більшого від заявленого холодильника, Н < х - норматив на елемент меншого від заявленого холодильника, Vх - ємність заявленого холодильника (камери), V > х - ємність більшого від заявленого холодильника (камери), V < х - ємність меншого від заявленого холодильника (камери).
*** У разі будівництва камери, ємність якої менша від мінімально визначеної ємності, розрахунок на елемент камери здійснюється за формулою Нк = Н > к / V > к ´ Vк, де Нк - норматив на елемент заявленої камери, Н > к - норматив на елемент більшої від заявленої камери, V > к - ємність більшої від заявленої камери, Vк - ємність заявленої камери.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Нормативи,
у межах яких проводиться часткова компенсація вартості придбання ліній товарної обробки плодів
Ємність холодильника, тис. тонн |
Нормативи на обладнання з монтажем |
|
|||||
продуктивність лінії сортування, тонн/год |
кількість параметрів сортування |
вартість сортувальної лінії, тис. грн |
допустима кількість ліній сортування, штук |
лінія пакування в пакети, тис. грн |
лінія пакування та палетування, тис. грн |
||
1,5 - 4,0 |
від 2,5 |
від 2 |
2380 |
1 |
|
|
|
4,1 - 8,0 |
від 5,5 |
від 3 |
2820 |
1 |
1110 |
2965 |
|
Понад 8,1* |
від 8,5 |
від 3 |
3690 |
1 (на 7,5 тис. тонн) |
1110 |
6540 |
|
____________
* До лінії пакування та палетування обов'язково входять обладнання для пакування яблук на підложці, чотири або більше автоматичних укладальників на піддони, машини для вибірки палет, пересувна платформа, обв'язувальна машина, конвеєри.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Нормативи,
у межах яких проводиться часткова компенсація вартості будівництва об'єкта із заморожування плодово-ягідної продукції
Площа, га |
Тунелі заморозки з холодильним обладнанням |
Об'єкт без тунеля заморозки |
Проєктні роботи, тис. грн |
||||
вартість, тис. грн |
продуктивність заморозки, від т/год |
вартість об'єкта всього (фундамент, будівля, інженерне забезпечення, технологічні камери, холодильне обладнання тощо), тис. грн. |
у т. ч. |
||||
технологічні камери** |
вартість холодильного обладнання, тис. грн |
||||||
мінімальний об'єм камер, м 3 |
вартість камер без холодильного обладнання, тис. грн |
||||||
від 20* |
5520 |
0,50 |
3590 |
850 |
720 |
1170 |
85 |
від 30* |
6500 |
0,75 |
5340 |
1275 |
1070 |
1740 |
|
від 40* |
9330 |
1,00 |
7200 |
1700 |
1440 |
2350 |
120 |
від 50 |
11300 |
1,50 |
8930 |
2300 |
1790 |
2910 |
|
від 70 |
15000 |
2,50 |
13960 |
4000 |
2800 |
4550 |
170 |
____________
* Смородина, малина, ожина, суниця, вишня, слива, обліпиха.
** Технологічні приміщення, які обладані холодильною установкою (повітроохолоджувачем). Об'єм камер, де забезпечується температурний режим від -18° C і нижче, має складати не менше 40 відсотків від об'єму технологічних приміщень, представлених до компенсації
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
Перелік
механізмів та техніки для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві та хмелярстві і нового обладнання для висушування фруктів, модернізації холодильного та газового режимів зберігання у реконструйованих холодильниках, що підлягають частковій компенсації їх вартості
I. Для хмелярства
1. Нова техніка:
трактори тягових класів 0,6; 0,9; 1,4; 2 або прирівняні до них за потужністю.
2. Нові механізми:
обприскувачі вентиляторні;
вежі для навішування підтримок;
вежі для дозаведення стебел хмелю;
обрізувачі маток хмелю;
відорювачі гребенів рядків хмелю;
зривачі плетин хмелю та хмільникові причепи до зривачів;
культиватори вузькорядні;
плуг-культиватор вузькорядний;
глибокорозпушувачі;
фрези, борони та інші ґрунтообробні вузькорядні знаряддя;
хмільникові причепи для підвезення плетин хмелю до хмелекомбайнів;
бури для копання ямок;
устаткування та обладнання для ізомеризації хмельових препаратів;
комплектуючі до хмелезбиральних ліній та комбайнів, хмелезбиральних комплексів, хмелесушарок, обприскувачів вентиляторних, хмелевих пресів, ліній і обладнання для гранулювання та екстрагування хмелю;
механізми для внесення добрив, вапнякових матеріалів та ґрунтових отрутохімікатів;
намотувачі підтримок хмелю (верстати);
хмелесадильні машини;
плуги;
мульчувачі та подрібнювачі рослинних решток;
хмелезбиральні лінії та комбайни, хмелезбиральні комплекси;
хмелесушарки;
лінії та обладнання для гранулювання хмелю;
хмелеві преси;
обладнання для екстрагування хмелю.
II. Для виноградарства
1. Нова техніка:
2. Нові механізми:
плуги плантажні;
плуги виноградникові;
корчувачі та скоби виноградникові;
ямокопачі;
стовпостави;
машини для садіння винограду;
гідробури;
пристрій для щеплення виноградних чубуків;
пристрій для калібрування виноградних чубуків;
самонавантажувальні причепи для збирання винограду;
машини для викопування саджанців;
розпушувачі виноградникові, у тому числі з пристроями для внесення мінеральних добрив;
культиватори виноградникові, у тому числі з пристроями для міжкущової обробки;
культиватори виноградникові фрезерні;
культиватори для догляду за виноградною шкілкою, у тому числі з пристроями для внесення добрив;
борони дискові;
обприскувачі вентиляторні;
обприскувачі тунельного типу;
обприскувачі для внесення гербіцидів;
обрізувач виноградної лози;
обприскувачі виноградної шкілки;
чеканочні машини;
лозозбірники виноградникові, у тому числі з подрібнювачами;
виштовхувачі лози;
машини для внесення органо-мінеральних добрив;
машини для захисту від заморозків;
косарки для скошування задерніння у міжряддях;
навантажувачі причіпні;
копачі траншей для будівництва краплинного зрошення;
тракторні причепи.
III. Для садівництва
1. Нова техніка:
2. Нові механізми:
плуги плантажні;
корчувачі;
ямокопачі;
машини для нарізання посадкових борозен;
машини для підгортання кущів маточних рослин;
машини для розгортання відсадків;
машини для розкриття кореневої системи маточних рослин;
машини для викопування насіннєвих підщеп;
машини для викопування саджанців;
машини для садіння саджанців, у тому числі для суниці;
косарки для скошування задерніння у міжряддях;
косарки для скошування листя суниці;
навантажувачі причіпні для контейнерів;
механізми причіпні для збирання продукції;
машини для захисту від заморозків;
стовпостави;
культиватори, у тому числі з пристроями для пристовбурного обробітку;
фрези садові;
борони дискові;
обприскувачі вентиляторні;
обприскувачі для внесення гербіцидів;
обприскувачі тунельного типу;
машини для механічного проріджування зав'язі;
система заповнення обприскувача робочою рідиною;
універсальні агрегати для обробітку міжрядь;
машини для подрібнення гілок у міжряддях;
виштовхувачі гілок із міжрядь;
копачі траншей для будівництва краплинного зрошення;
машини для внесення органо-мінеральних добрив, у тому числі для внесення сипкого субстрату у пристовбурні смуги;
тракторні причепи.
IV. Нове обладнання для висушування фруктів, модернізації холодильного та газового режимів зберігання
автоматизовані лінії для висушування фруктів;
скрубери;
генератори азоту;
повітряні компресори;
щити управління обладнанням;
обладнання систем вентиляції, компенсації тиску, безпеки, вимірювання;
розподільники;
компресори;
компресорні станції;
конденсатори;
ресиверні станції;
повітроохолоджувачі.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
|
ЗАТВЕРДЖУЮ |
|
М. П. |
_____________ |
____________________________ |
_____________________________________________ |
|
АКТ
про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат*
станом на _______________ 20__ р.
1. Підготовка ґрунту та посадка
Культура |
Схема посадки |
Підготовка ґрунту, га |
Посадка, га |
Фактично понесені витрати на підготовку ґрунту та посадку, тис. грн** |
У тому числі вартість саджанців, тис. грн |
Обсяг виконаних робіт, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
У т. ч. вартість саджанців, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Разом**: |
|
|
|
|
|
|
|
2. Догляд за молодими насадженнями
Культура |
Схема посадки |
Площа молодих насаджень, га |
Фактично понесені витрати на догляд за молодими насадженнями, тис. грн |
Обсяг виконаних робіт, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
Разом**: |
|
|
|
|
3. Спорудження шпалери (хмелешпалери)
Культура |
Схема посадки |
Площа молодих насаджень, де проводилися роботи зі спорудження шпалер (хмелешпалер), га, N плантації |
Фактично понесені витрати зі спорудження шпалер (хмелешпалер), тис. грн** |
Обсяг виконаних робіт, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
Разом**: |
|
|
|
|
4. Встановлення систем краплинного зрошення
Культура |
Схема посадки |
Площа молодих насаджень, де проводилися роботи зі встановлення систем краплинного зрошення, га |
Фактично понесені витрати зі встановлення систем краплинного зрошення, тис. грн** |
Обсяг виконаних робіт, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
Разом**: |
|
|
|
|
5. Проєктні роботи
Культура |
Площа проєктування, га |
Фактично понесені витрати, тис. грн** |
Обсяг виконаних робіт, виходячи з нормативу витрат, тис. грн |
1 |
2 |
3 |
4 |
|
|
|
|
Разом**: |
|
|
|
6. Усього (відомості про витрати)
Фактично понесені витрати за весь комплекс проведених робіт, тис. грн** |
Попередній обсяг компенсації, тис. грн |
|
|
Керівник |
______________ |
________________________ |
Головний бухгалтер |
______________ |
________________________ |
____________
* Заповнюється з наростаючим підсумком окремо по виноградарству, садівництву та хмелярству.
** Суб'єктами господарювання не включаються до витрат суми податку на додану вартість.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ*
про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації у
_______________________
(галузь)
станом на ____________ 20__ р.
N з/п |
Район, суб'єкт господарювання |
Фактичні витрати, тис. грн |
Попередній обсяг компенсації**, тис. грн |
Сума остаточної компенсації відповідно до наказів, тис. грн |
Сума остаточної компенсації, яка не перерахована на поточний рахунок суб'єкта господарювання, тис. грн |
Причини, через які не здійснено перерахування компенсації на поточний рахунок суб'єкта господарювання |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|
|
|
|
|
|
|
____________
* Заповнюється з наростаючим підсумком окремо по виноградарству, садівництву та хмелярству.
** Відповідає сумі, визначеній в Акті про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат.
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
|
ЗАТВЕРДЖУЮ |
|
М. П. |
_______________________ |
___________________________ |
___________________________________________ |
|
Висновок
за результатами проведення виїзної перевірки та аналізу отриманих документів
станом на _______________ 20__ р.
1. Інформація щодо відповідності фактично виконаних обсягів робіт відображеним в акті про фактично виконані роботи та понесені витрати*.
2. Інформація щодо відповідності виконання технологічних операцій наявній проєктній документації.
3. Інформація щодо наявності повного пакета документів.
4. Інформація щодо підтвердження первинними бухгалтерськими документами заявлених на компенсацію витрат, відображених в акті про фактично виконані роботи та понесені витрати.
5. Наявність зауважень членів комісії.
6. Інформація щодо неврахування при визначенні попереднього обсягу компенсації частини заявлених до компенсації витрат та відповідні пояснення.
____________
* У разі заявлення на компенсацію невикористаних для виконання відповідних робіт матеріальних цінностей у цьому пункті відображається детальна інформація про них (наявність у суб'єкта господарювання, кількість тощо).
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
|
ЗАТВЕРДЖУЮ |
М. П. |
________________ (________________) |
|
"___" ____________ 20__ р. |
АКТ
інвентаризації насаджень
від "___" _____________ 20__ р.
___________________________________________________________________________________________________________________________
(найменування (прізвище, ім'я, по батькові) суб'єкта господарювання, район, область)
керівника |
_______________________________________________________________________________________________ |
головного бухгалтера |
_______________________________________________________________________________________________ |
головного агронома |
_______________________________________________________________________________________________ |
I. Виноградники
Проведено інвентаризацію виноградників господарства. Виноградники в господарстві займають загальну площу _______________ га, з них молоді _____ га. Технічні сорти займають площу __________ га, столові сорти ____________ га. Середнє за останні три роки валове виробництво винограду технічних сортів __________ т, столових сортів _________ т. Показники виноградників, що закладалися з 2000 року, відображені в таблиці |
II. Сади
Проведено інвентаризацію плодових насаджень господарства. Сади в господарстві займають загальну площу _______________ га, з них молоді _____ га. Середнє за останні три роки валове виробництво плодових культур ________ т, з них зерняткових ________ т, кісточкових _______ т. Показники існуючих насаджень, що закладалися з 2000 року, відображені в таблиці |
III. Ягідники
IV. Хмільники
V. Списання насаджень
Підписи членів комісії: |
__________________________________ |
підрозділу районної (обласної) державної адміністрації з питань агропромислового розвитку |
|
__________________________________ |
керівника |
|
__________________________________ |
головного бухгалтера |
|
__________________________________ |
головного агронома |
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
ЗВІТ
про результати виїзної перевірки, проведеної комісією після завершення будівництва холодильника з регульованим газовим середовищем
___________________________________________________________________________________________________________________________ Відповідно до наказу Мінекономіки від "___" _____________ 2019 р. N ______ комісією в складі представників: |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
за участю суб'єкта господарювання (його уповноважених представників): |
||
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
складено звіт про таке: Технологічні та вартісні показники холодильника з регульованим газовим середовищем, що вводиться в експлуатацію, відображені в таблиці |
Ємність холо- |
Споруда |
Обладнання РГС |
Камери зберігання |
Повітроохолоджувачі в камері |
Холодильне обладнання без повітроохолоджувачів |
Проєктні роботи, тис. грн |
Загаль- |
||||||||||
зо- |
вар- |
вироб- |
продук- |
продук- |
вар- |
роз- |
єм- |
вар- |
вироб- |
потуж- |
вар- |
вироб- |
потуж- |
вар- |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Члени комісії: |
____________ |
_______________________________ |
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
|
|
|
|
Суб'єкт господарювання (його уповноважені |
|
|
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі
та сільського господарства України
19 грудня 2019 року N 745
ЗВІТ
про результати виїзної перевірки, проведеної комісією після завершення будівництва об'єкта із заморожування плодово-ягідної продукції
__________________________________________________________________________________________________________________________
(найменування (прізвище, ім'я, по батькові) суб'єкта господарювання, район, область)
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
за участю суб'єкта господарювання (його уповноважених представників): |
||
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
____________________________________________________________________________________________ |
|
_____________________ |
складено звіт про таке: Технологічні та вартісні показники об'єкта із заморожування плодово-ягідної продукції, що вводиться в експлуатацію, відображені в таблиці |
Тунелі заморозки з холодильним обладнанням |
Об'єкт без тунеля заморозки |
Проєктні роботи, тис. грн |
Загальна вартість, тис. грн |
||||
вартість, тис. грн |
продуктивність заморозки, т/год |
вартість об'єкта всього (фундамент, будівля, інженерне забезпечення, технологічні камери, холодильне обладнання тощо), тис. грн. |
у т. ч. |
||||
технологічні камери** |
вартість холодильного обладнання, тис. грн |
||||||
мінімальний об'єм камер, м 3 |
вартість камер без холодильного обладнання, тис. грн |
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Члени комісії: |
____________ |
_______________________________ |
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
|
|
|
|
Суб'єкт господарювання (його уповноважені |
|
|
|
|
____________ |
_______________________________ |
|
Заступник директора
департаменту аграрної політики
О. Альшанова